Húrelmélet

2009.11.14. 21:55

John Clark aznap este későn ment haza az edzésről. A városi lakótelep a késő őszi, ködös estében szinte misztikus helynek tűnt; mint egy betonból készült erdő, tele rejtőző, gonosz manóval és az éjszaka egyéb elvetemült teremtményével. A hasonlat a lakók miatt is helyénvalónak tűnt. A lakótelep tele volt furcsábbnál furcsább emberrel: kisstílű bűnözőkkel, önkéntes tudósokkal, perverz kukkolókkal, unatkozó hackerekkel – akiknek legfőbb vágya valamelyik kormányzati portálra betörni feltűnésmentesen, csak a hecc kedvéért – és kezdő zenészekkel.

Természetesen a hazafelé vezető járda mellett már évek óta nem működtek a lámpák, így Johnnak csak a távoli épület ablakainak világítása adott irányt. Ahogy sétált a sötét ösvényen… valaki felkapcsolt egy kapcsolót… és a valóságok végtele füzére egy pillanatra meggyűrődni látszott… hirtelen villámfényt vett észre a tiszta égből, melyben egy árny körvonalazódott ki mellette… és a síkok a pillanat tört részére egymáshoz értek… az árny áttetsző volt és hirtelen úgy tűnt, mintha belé rohanna… majd az egész véget ért.

Joan Clark töprengve folytatta útját hazafelé. Szülei már várták. Megérkezve levette cipőjét és egy pillanatra az előszobában lévő tükörre tekintve földbe gyökerezett a lába. Amit abban látott, azt agya képtelen volt elfogadni. Csak nézte magát, karcsú alakját, hosszú barna haját és nem hitte el, hogy a tükörben álló lány valóban ő lenne...

A szomszédos házban eközben Peter Wilson, fizikus-zseni, fejét vakarva azon gondolkodott, vajon hol ronthatta el legújabb kísérletét. Számításai szerint műszere az idősík meghajlításával képes kezelőjét az időben előre és hátra is utaztatni. De ehelyett bekapcsolás után egy villanás kíséretében az egész szerkezet füstölni kezdett, így látszólag kísérlete eredménytelenül zárult…

húrelmélet3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://abchronos.blog.hu/api/trackback/id/tr1004977964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása